Nyt mulla ei valitettavasti oo ohjetta kakkupohjaan, kun tehtiin nää koulussa ja ei saatu tän ohjetta kotio enkä todellakaa muista mitä siihen tuli muuta ku omena sosetta.
Kakun päällä on ihan perus hedelmiä (kiiviä, viinirypäleitä, persikkaa ja ananasta) Keskellä oleva kukka on tehty ananas renkaasta joka leikattiin kolmeen osaan, niin että kaikki kolme osaa ovat rinkulan muotoisia. Tee viilto anananasrenkaaseen ota viillon toinen reuna jä lähde kierittämään sitä. Kieritä koko rengas ja aseta se haluamaasi paikkaan. Se voi olla vähän hankala saada pysymään kasassa kakun päällä. Asetan ''kukan'' keskustaan vielä viinirypäle tai pieni kirsikka tai jokin muu pieni pyöreä tai soikea hedelmä.
Suklaaperhosen ohjeen olen saanut Kinuskikissan blogista. Käykää ihmeessä vilkaisemassa. Lyhyesti eli sulatin suklaan ja laitoin sen muovipussiin. Minigrip pussit on parhaita, koska ne on vähän vahvempia kuin perus muovipussit. Voi hahmotella jollon helpompaa leivinpaperille perhosen kuvan, kääntää paperin taittaa sen perhosen keskeltäpursottaa suklaa hahmoteltuun muotoon.
Laittaa perhonnen taitetun pahvin tai kovasivuisen lastenkirjan päälle. Laita perhonen jääkaappiin tai pakastimeen anna olla vähän aikaa ja valmis. Jos haluat pistää valkoisia koristeita siihen lisää jäähdyttämisen jälkeen valkosuklaalla ja jähmetä lisää.
Risuaita kakun reunoille on tehty myös suklaalla. Ajatus on sama kuin perhosessa, mutta tämä tehdään elmukelmulle. Mittaa ensin sopivan mittainen pätkä elmukelmua. Sen jälkeen ala pursottaa vinoa ja aika tiheää pysty raitaa koko elmukelmun matka. Kun olet saanut koko matkan pursotettua lähde toiseen suuntaan poikittain vinosti. laita jääkaappin ja anna jähmettyä.
Aidan laittaminen kakun ympärille on vaikein kohta tästä. Ja kuten varmaan huomaatte ei se ole tässäkään ihan onnistunut. Ideana on nopeasti ennen kuin suklaa sulaa liikaa saada se kakun ympärille. Jos suklaa on liian kovaa se katkeaa. (kuten yllä.)
Laita suklaaaidan pää kakkuun kiinni ja lämmitä suklaata kelmun läpi käsillä ja hivuta sitä hitaasti, mutta reippaasti kakkua ympäri. Vedä kelmua pois sitä mukaa kun suklaa on oikeasassa muodossa. Älä masennu, jos aita katkeaa. Siitä voi silti tulla ihan kivan näköinen.
torstai 22. maaliskuuta 2012
tiistai 20. maaliskuuta 2012
Muffineita ja masariineja
Leivoin jo jonkun aikaa sitten muffineja on se vaan niin vaikee pistää heti tänne. Kohta on mun pikkuveljen synttärit ja sieltä tulee paljon leivonnaisia eli yritän sitä ennen päivittää kaikki tähän asti leivotut tänne.
Mustikka masmariinit (muffinin kokoisia mustikka piiraita.) n.12kpl
100g voita
½dl sokeria
1 kananmuna
3½dl vehnäjauhoa
½tl leivinjauhetta
Täyte
50g voita
1dl sokeria
1dl mantelijauhetta
2 kananmunaa
½dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
4dl(200g) pakaste mustikoita
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauhe seos taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi. (mulla ehkä puoli tuntia en oikein tiedä mimmosta siitä ois pitäny tekeytyä, mutta ihan hyviä tuli. Ja taikinaan voi lisätä vähän vettä jos sse meinaa jäädä liian jauhoiseksi.)
2.Painele taikina huolellisesti voideltujen metallisten leivos vuokien pohjalle ja reunoille tai muffini pellille. Nosta vuoka vielä jääkaappiin.
3. Vatkaa täytteen rasva pehmeäksi. Lisää sokeri mantelijauhe ja munat yksitellen vatkaten. Sekoita täytteeseen vehnäjauho-leivinjauhe seos.
4. Jaa vuokiin jäiset mustikat ja annostele päälle täyte. Tasoita täyte siten, että se peittää mustikat.
5. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 15 minuuttia. Irrota masariinit vuoista haaleina. Koristele tomusokerilla. (tai älä koristel ihan miten vaan.)
Tummat vadelma-tuorejuustomuffinit 15 kpl
3½dl vehnäjauhoja
½dl kaakao jauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
200g leivontamargariinia
2½dl sokeria
3 kananmunaa
½dl kevytmaitoa
1ps(200g) pakaste vadelmia. Älä syö ulkolaisia vadelmia ennen kypsentämistä. Salmonella riski.
Täyte
1rs(180g) kevyt appelssiini tuorejuustoa
1. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe,leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri
3. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan vuorotellen maito ja siivilän läpi jauhoseos. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksei. Kääntele jäiset marjat taikinan joukkoon. (se on ihan okei jos koko taikina meinaa jäätyä tässä kohtaa.
4. Täytä muffini vuoat vajaaseen puoleen väliin taikinalla. Lisää nokare tuorejuustoa jokaiseen vuokaan. Jaa loppu taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 min.
Mustikka masmariinit (muffinin kokoisia mustikka piiraita.) n.12kpl
100g voita
½dl sokeria
1 kananmuna
3½dl vehnäjauhoa
½tl leivinjauhetta
Täyte
50g voita
1dl sokeria
1dl mantelijauhetta
2 kananmunaa
½dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
4dl(200g) pakaste mustikoita
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauhe seos taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi. (mulla ehkä puoli tuntia en oikein tiedä mimmosta siitä ois pitäny tekeytyä, mutta ihan hyviä tuli. Ja taikinaan voi lisätä vähän vettä jos sse meinaa jäädä liian jauhoiseksi.)
2.Painele taikina huolellisesti voideltujen metallisten leivos vuokien pohjalle ja reunoille tai muffini pellille. Nosta vuoka vielä jääkaappiin.
3. Vatkaa täytteen rasva pehmeäksi. Lisää sokeri mantelijauhe ja munat yksitellen vatkaten. Sekoita täytteeseen vehnäjauho-leivinjauhe seos.
4. Jaa vuokiin jäiset mustikat ja annostele päälle täyte. Tasoita täyte siten, että se peittää mustikat.
5. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 15 minuuttia. Irrota masariinit vuoista haaleina. Koristele tomusokerilla. (tai älä koristel ihan miten vaan.)
Tummat vadelma-tuorejuustomuffinit 15 kpl
3½dl vehnäjauhoja
½dl kaakao jauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
200g leivontamargariinia
2½dl sokeria
3 kananmunaa
½dl kevytmaitoa
1ps(200g) pakaste vadelmia. Älä syö ulkolaisia vadelmia ennen kypsentämistä. Salmonella riski.
Täyte
1rs(180g) kevyt appelssiini tuorejuustoa
1. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe,leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri
3. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan vuorotellen maito ja siivilän läpi jauhoseos. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksei. Kääntele jäiset marjat taikinan joukkoon. (se on ihan okei jos koko taikina meinaa jäätyä tässä kohtaa.
4. Täytä muffini vuoat vajaaseen puoleen väliin taikinalla. Lisää nokare tuorejuustoa jokaiseen vuokaan. Jaa loppu taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 min.
lauantai 10. maaliskuuta 2012
Mokkapalat
Vielä toissa viikonlopulta ohjeita kyl tää aika menee nopeesti ku ei kerkee tännekkää päivitteleen.
Mokkapalat (pellillinen)
4 munaa
3½ sokeria
vaahdoksi
300g sulaa voita
2dl kylmää maitoa(vettä)
neste
6dl vehnäjauhoja
3½tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta(Wan Houtenia)
jauhoseos
1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sulata voi ja lisää siihen maito/vesi.
2. Vatkaa munat ja sokeri.
3. Lisää neste ja jauhoseos vähitellen vuorotellen vaahtoon ja sekoita tasaiseksi (älä vatkaa)
4. Levitä taikina leivinpaperille reunapellille ja paista 200 asteisessa uunissa, n. 20 min. Jäähdytä!
Kuorrutus
80g margariinia
n.6dl tomusokeria
6rkl kahvia
4rkl kaakaojauhetta (Wan Houtenia)
1. Sulata voi ja lisää muut aineet tomusokeri viimeisenä. Tomusokeria laitetaan sen verran, että päällinen saa hyvän koostumuksen. Eli ei liian löysää, muttei liian tönkköä. (Jos haluat voit tehdä kaksinkertaisen päällisen jolloin mokkapaloista tulee vähän makeampia.)
Mokkapalat (pellillinen)
4 munaa
3½ sokeria
vaahdoksi
300g sulaa voita
2dl kylmää maitoa(vettä)
neste
6dl vehnäjauhoja
3½tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta(Wan Houtenia)
jauhoseos
1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sulata voi ja lisää siihen maito/vesi.
2. Vatkaa munat ja sokeri.
3. Lisää neste ja jauhoseos vähitellen vuorotellen vaahtoon ja sekoita tasaiseksi (älä vatkaa)
4. Levitä taikina leivinpaperille reunapellille ja paista 200 asteisessa uunissa, n. 20 min. Jäähdytä!
Kuorrutus
80g margariinia
n.6dl tomusokeria
6rkl kahvia
4rkl kaakaojauhetta (Wan Houtenia)
1. Sulata voi ja lisää muut aineet tomusokeri viimeisenä. Tomusokeria laitetaan sen verran, että päällinen saa hyvän koostumuksen. Eli ei liian löysää, muttei liian tönkköä. (Jos haluat voit tehdä kaksinkertaisen päällisen jolloin mokkapaloista tulee vähän makeampia.)
keskiviikko 29. helmikuuta 2012
Valkosuklaa-limekakku
Leivoin viime viikonloppuna oikein kunnolla, mutta laitan ne tänne blogiin tälleen tipotellen.
Valkosukla-limekakku
Pohja:
150g keksejä, esim Digestivejä mä käytin Digestivejä.
75g voita sulatettuna
Täyte:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa(vispi flora 20% on hyvää ja kevyempää itse käytin sitä.)
2prk(200g) Valio maustettu rahka valkosuklaa-lime
2rkl sokeria
1-2rkl vettä
Koristeluun:
Valkosuklaata ja sitruunamelissan tai mintun lehteä.
1. Leikkaa leivinpaperista iropohjavuokaan (22-24cm) pohjan kokoinen pala. Kätevintä oli laittaa leivinpaperi pelkän pohjan päällee ja painaa reunat niin, että leivinpaperi jää väliin. Sitten vain repii ylimääräiset leivinpaperit ulkopuolelta pois.
2. Sekoita pieneksi rouheeksi murennetut keksit ja voisula. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Keksien murennusta
3. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vadessä 5-10min. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.
4. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada seos tätteeseen ohuena nauhana hyvin sekoitaen. Kaada täyte muruseoksen päälle. Tasoita.
5. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
6. Irrota kakku tarjolle. Koristele valkosuklaa-lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
Meillä oli jäänyt koristelu tarpeet ostamatta eikä keretty enään kauppaan joten nyt en päässyt koristelemaan :( Hyvää kakusta silti tuli.
Ohje:maustettu rahka valkosuklaa-lime etiketti.
Valkosukla-limekakku
Pohja:
150g keksejä, esim Digestivejä mä käytin Digestivejä.
75g voita sulatettuna
Täyte:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa(vispi flora 20% on hyvää ja kevyempää itse käytin sitä.)
2prk(200g) Valio maustettu rahka valkosuklaa-lime
2rkl sokeria
1-2rkl vettä
Koristeluun:
Valkosuklaata ja sitruunamelissan tai mintun lehteä.
1. Leikkaa leivinpaperista iropohjavuokaan (22-24cm) pohjan kokoinen pala. Kätevintä oli laittaa leivinpaperi pelkän pohjan päällee ja painaa reunat niin, että leivinpaperi jää väliin. Sitten vain repii ylimääräiset leivinpaperit ulkopuolelta pois.
2. Sekoita pieneksi rouheeksi murennetut keksit ja voisula. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Keksien murennusta
3. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vadessä 5-10min. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.
4. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada seos tätteeseen ohuena nauhana hyvin sekoitaen. Kaada täyte muruseoksen päälle. Tasoita.
5. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
6. Irrota kakku tarjolle. Koristele valkosuklaa-lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
Meillä oli jäänyt koristelu tarpeet ostamatta eikä keretty enään kauppaan joten nyt en päässyt koristelemaan :( Hyvää kakusta silti tuli.
Ohje:maustettu rahka valkosuklaa-lime etiketti.
lauantai 25. helmikuuta 2012
Laskiaispullat
Vähän myöhässä mutta kuitenkin.
Laskiaispullat
15-16 pyöreää pikkupullaa
täyte:
pullien sisukset hienonnettuna
½dl sokeria
½dl sulaa rasvaa
1dl jauhettua mantelia
* * *
1-2dl kermaa vaahtona (+sokeri,vaniljasokeri)
1. Leikkaa pullista ''kansi'' pois ja koverra sisus teelusikalla.
2. Hienonna sisus veitsellä leikkuulaudala ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon sokeri sula rasva ja mantelit, sekoita hyvin.
3. Täytä pullien sisus seoksella ja painele tiiviiksi.
4. Lisää päälle kermavaahto ja paina kansi paikoilleen niin, että osa kermasta pursuaa hiukan ulos.
Ne jotka eivät pidä mantelista tai ovat allergisia sille voivat laittaa pulliinsa hilloa ja kermavaahtoa.
Laskiaispullat
15-16 pyöreää pikkupullaa
täyte:
pullien sisukset hienonnettuna
½dl sokeria
½dl sulaa rasvaa
1dl jauhettua mantelia
* * *
1-2dl kermaa vaahtona (+sokeri,vaniljasokeri)
1. Leikkaa pullista ''kansi'' pois ja koverra sisus teelusikalla.
2. Hienonna sisus veitsellä leikkuulaudala ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon sokeri sula rasva ja mantelit, sekoita hyvin.
3. Täytä pullien sisus seoksella ja painele tiiviiksi.
4. Lisää päälle kermavaahto ja paina kansi paikoilleen niin, että osa kermasta pursuaa hiukan ulos.
Ne jotka eivät pidä mantelista tai ovat allergisia sille voivat laittaa pulliinsa hilloa ja kermavaahtoa.
sunnuntai 19. helmikuuta 2012
Puolukkavispipuuro
Tämän viikon on meillä influenssa jyllännyt, ei tosin vielä muhun ole tarttunut. Ainoa terve kun olin (iskää ei lasketa ku se oli töissä) lauantaina niin jouduin passaamaan koko porukkaa jotka vaa tärisee peiton alla ja yhtä, joka saa kuume mittarien lukeman pysymään 37 lähinnä tahdon voimalla. Niille piristykseksi päätin sitten pyöräyttää vispipuuron siinä aamupalan ja zunmban välissä. Ilmeisen hyvä idea, koska tänään kolme neljästä kipeästä oli parantunut, tosin nyt illalla nousi vielä mun pikkusiskolle kuume. :P Tässä siis ohje teille muillekkin jotka passaatte influenssa potilaita. :)
Vispipuuro
½ litraa puolukoita (tai muita marjoja esim mustikoita tai punaviinimarjoja.)
2 litraa vettä
2½ dl sokeria
2½ mannasuurimoita
1. Huuhdotut marjat survotaan, keitetään vedessä, siivilöidään(Siivilöi mehut muovi astiaan ei viemäriin.) ja mehu maustetaan sokerilla. Marjat voi myös jättää siivilöimättä, jolloin puurosta tulee kuitupitoisempaa.
2. Mannasuurimot vispataan joukkoon ja puuroa keitetään n.20 min usein sekoittaen.
3. Tässä vaiheessa voi hyvin lähteä zumbaan tai lenkille niin puuro kerkeää jäähtyä kunnolla. Kun puuro on jäähtynyt se vatkataan kuohkeaksi ja vaaleanpunaiseksi.
Näin hyvältä se sitten näyttää maidon kanssa.
Vispipuuro
½ litraa puolukoita (tai muita marjoja esim mustikoita tai punaviinimarjoja.)
2 litraa vettä
2½ dl sokeria
2½ mannasuurimoita
1. Huuhdotut marjat survotaan, keitetään vedessä, siivilöidään(Siivilöi mehut muovi astiaan ei viemäriin.) ja mehu maustetaan sokerilla. Marjat voi myös jättää siivilöimättä, jolloin puurosta tulee kuitupitoisempaa.
2. Mannasuurimot vispataan joukkoon ja puuroa keitetään n.20 min usein sekoittaen.
3. Tässä vaiheessa voi hyvin lähteä zumbaan tai lenkille niin puuro kerkeää jäähtyä kunnolla. Kun puuro on jäähtynyt se vatkataan kuohkeaksi ja vaaleanpunaiseksi.
Näin hyvältä se sitten näyttää maidon kanssa.
perjantai 10. helmikuuta 2012
Suklaatuulihattuja marianne täytteellä
Suklaasydämet (n. 12 kpl.)
Kaakao-tuulihattu taikina:
2dl vettä
100g voita tai margariinia
1½dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhetta
3 munaa
Täyte:
2dl kuohukermaa
1prk(250g) maitorahkaa
1ps(150g) marianne-rouhetta
11/4dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
Koristeeksi:
100g tummaa suklaata (maito suklaa käy varsin hyvin)
mintunlehtiä tai nomparelleja
1. Laita uuni kuumenemaan 200- astteseen
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään, ja lisää seos yhdellä kertaa kattilaan puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna hetki voimakkaasti sekoittaen, kunnes kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä viitisen minuuttia, kunnes se on haaleaa. Kaada taikina muovi kulhoon. Lisää munat yksitellen, sähkövatkaimella vatkaten.
3. Pursota taikinasta kuusi sydäntä leivinpaperin päälle. (olipa tyhmä lause kuka ne muka leivin paperin alle pursottais?)Aloita pursotus sydämen reunoista ja pursota eniten taikinaa keskelle, jolloin se kohoaa keskeltä. Jätä sydänten väliin tilaa. Paista uunissa n. 25min. ÄLÄ AVAA UUNIA KESKEN PAISTUMISEN, MUUTEN TUULIHATUT LÄSSÄHTÄVÄT! ja niistä tulee lättähattuja :)
4. Vaahdota kerma hyvin ja sekoita joukkoon rahka, Marianne rouhe, sokeri ja vaniliinisokeri.
5. Halkaise tuulihatut lämpiminä ja täytä ne hiukan jäähtyneinä. Sulata suklaa ja valuta se kapeina viiruina leivonnaisten päälle. Koristele sydämet nomparelleilla tai mintun lehdillä. Ystävänpäivä sydämmet saat laittamalla sydän nomparelleja.
Kaakao-tuulihattu taikina:
2dl vettä
100g voita tai margariinia
1½dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhetta
3 munaa
Täyte:
2dl kuohukermaa
1prk(250g) maitorahkaa
1ps(150g) marianne-rouhetta
11/4dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
Koristeeksi:
100g tummaa suklaata (maito suklaa käy varsin hyvin)
mintunlehtiä tai nomparelleja
1. Laita uuni kuumenemaan 200- astteseen
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään, ja lisää seos yhdellä kertaa kattilaan puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna hetki voimakkaasti sekoittaen, kunnes kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä viitisen minuuttia, kunnes se on haaleaa. Kaada taikina muovi kulhoon. Lisää munat yksitellen, sähkövatkaimella vatkaten.
3. Pursota taikinasta kuusi sydäntä leivinpaperin päälle. (olipa tyhmä lause kuka ne muka leivin paperin alle pursottais?)Aloita pursotus sydämen reunoista ja pursota eniten taikinaa keskelle, jolloin se kohoaa keskeltä. Jätä sydänten väliin tilaa. Paista uunissa n. 25min. ÄLÄ AVAA UUNIA KESKEN PAISTUMISEN, MUUTEN TUULIHATUT LÄSSÄHTÄVÄT! ja niistä tulee lättähattuja :)
4. Vaahdota kerma hyvin ja sekoita joukkoon rahka, Marianne rouhe, sokeri ja vaniliinisokeri.
5. Halkaise tuulihatut lämpiminä ja täytä ne hiukan jäähtyneinä. Sulata suklaa ja valuta se kapeina viiruina leivonnaisten päälle. Koristele sydämet nomparelleilla tai mintun lehdillä. Ystävänpäivä sydämmet saat laittamalla sydän nomparelleja.
Talvi sydämet.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)