tiistai 20. maaliskuuta 2012

Muffineita ja masariineja

Leivoin jo jonkun aikaa sitten muffineja on se vaan niin vaikee pistää heti tänne. Kohta on mun pikkuveljen synttärit ja sieltä tulee paljon leivonnaisia eli yritän sitä ennen päivittää kaikki tähän asti leivotut tänne.

Mustikka masmariinit (muffinin kokoisia mustikka piiraita.) n.12kpl

100g         voita
½dl            sokeria
1                  kananmuna
3½dl          vehnäjauhoa
½tl             leivinjauhetta

Täyte

50g              voita
1dl              sokeria
1dl               mantelijauhetta
2                  kananmunaa
½dl              vehnäjauhoja
½tl                leivinjauhetta
4dl(200g)    pakaste mustikoita

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauhe seos taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi. (mulla ehkä puoli tuntia en oikein tiedä mimmosta siitä ois pitäny tekeytyä, mutta ihan hyviä tuli. Ja taikinaan voi lisätä vähän vettä jos sse meinaa jäädä liian jauhoiseksi.)

2.Painele taikina huolellisesti voideltujen metallisten leivos vuokien pohjalle ja reunoille tai muffini pellille. Nosta vuoka vielä jääkaappiin.



3. Vatkaa täytteen rasva pehmeäksi. Lisää sokeri mantelijauhe ja munat yksitellen vatkaten. Sekoita täytteeseen vehnäjauho-leivinjauhe seos.

4. Jaa vuokiin jäiset mustikat ja annostele päälle täyte. Tasoita täyte siten, että se peittää mustikat.



5. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 15 minuuttia. Irrota masariinit vuoista haaleina. Koristele tomusokerilla. (tai älä koristel ihan miten vaan.)






Tummat vadelma-tuorejuustomuffinit 15 kpl

3½dl             vehnäjauhoja
½dl                kaakao jauhetta
1tl                  leivinjauhetta
1tl                 vaniliinisokeria
200g             leivontamargariinia
2½dl             sokeria
3                   kananmunaa
½dl              kevytmaitoa
1ps(200g)    pakaste vadelmia. Älä syö ulkolaisia vadelmia ennen kypsentämistä. Salmonella riski.

Täyte

1rs(180g)       kevyt appelssiini tuorejuustoa

1. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe,leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri

3. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan vuorotellen maito ja siivilän läpi jauhoseos. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksei. Kääntele jäiset marjat taikinan joukkoon. (se on ihan okei jos koko taikina meinaa jäätyä tässä kohtaa.

4. Täytä muffini vuoat vajaaseen puoleen väliin taikinalla. Lisää nokare tuorejuustoa jokaiseen vuokaan. Jaa loppu taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti