sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Puolukkavispipuuro

Tämän viikon on meillä influenssa jyllännyt, ei tosin vielä muhun ole tarttunut. Ainoa terve kun olin (iskää ei lasketa ku se oli töissä) lauantaina niin jouduin passaamaan koko porukkaa jotka vaa tärisee peiton alla ja yhtä, joka saa kuume mittarien lukeman pysymään 37 lähinnä tahdon voimalla. Niille piristykseksi päätin sitten pyöräyttää vispipuuron siinä aamupalan ja zunmban välissä.  Ilmeisen hyvä idea, koska tänään kolme neljästä kipeästä oli parantunut, tosin nyt  illalla nousi vielä mun pikkusiskolle kuume. :P Tässä siis ohje teille muillekkin jotka passaatte influenssa potilaita. :)

Vispipuuro

½ litraa         puolukoita (tai muita marjoja esim mustikoita tai punaviinimarjoja.)
2 litraa          vettä
2½ dl            sokeria
2½                 mannasuurimoita

1. Huuhdotut marjat survotaan, keitetään vedessä, siivilöidään(Siivilöi mehut muovi astiaan ei viemäriin.) ja mehu maustetaan sokerilla. Marjat voi myös jättää siivilöimättä, jolloin puurosta tulee kuitupitoisempaa.

2. Mannasuurimot vispataan joukkoon ja puuroa keitetään n.20 min usein sekoittaen.

3. Tässä vaiheessa voi hyvin lähteä zumbaan tai lenkille niin puuro kerkeää jäähtyä kunnolla. Kun puuro on jäähtynyt  se vatkataan kuohkeaksi ja vaaleanpunaiseksi.

                                               Näin hyvältä se sitten näyttää maidon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti