keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Valkosuklaa-limekakku

Leivoin viime viikonloppuna oikein kunnolla, mutta laitan ne tänne blogiin tälleen tipotellen.

Valkosukla-limekakku

Pohja:

150g      keksejä, esim Digestivejä mä käytin Digestivejä.
75g        voita sulatettuna

Täyte:

4                            liivatelehteä
2dl                         kuohukermaa(vispi flora 20% on hyvää ja kevyempää itse käytin sitä.)
2prk(200g)      Valio maustettu rahka valkosuklaa-lime
2rkl                       sokeria
1-2rkl                    vettä

Koristeluun:

Valkosuklaata ja sitruunamelissan tai mintun lehteä.

1. Leikkaa leivinpaperista iropohjavuokaan (22-24cm) pohjan kokoinen pala.  Kätevintä oli laittaa leivinpaperi pelkän pohjan päällee ja painaa reunat niin, että leivinpaperi jää väliin. Sitten vain repii ylimääräiset leivinpaperit ulkopuolelta pois.

2. Sekoita pieneksi rouheeksi murennetut keksit ja voisula. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

                                                                   Keksien murennusta

3. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vadessä 5-10min. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

4. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada seos tätteeseen ohuena nauhana hyvin sekoitaen. Kaada täyte muruseoksen päälle. Tasoita.

5. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

6. Irrota kakku tarjolle. Koristele valkosuklaa-lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
Meillä oli jäänyt koristelu tarpeet ostamatta eikä keretty enään kauppaan joten nyt en päässyt koristelemaan :( Hyvää kakusta silti tuli.

                                               Ohje:maustettu rahka valkosuklaa-lime etiketti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti