keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Taru sormusten herrasta- kakku

Tää on ehdottomasti hienoin kakku, minkä mä oon ikinä tehny.
Hullu hommahan se oli, mutta kyllä siitä hienokin tuli. Päällinen on vaahtismassaa ja kakku on perus kuuden munan  täytekakku. Täytteenä kakussa on kinuski-vadelmatäyte ohje: http://www.kinuskikissa.fi/kinuski-vadelmatayte/print/. Oli hyvää.

Vaahtismassan tein niin, että sulatin ensin mikrossa vaahtokarkkeja öljytyssä muovikulhossa. jossa oli ihan tilkka vettä. Sen jälkeen värjäsin sulan massan ja sekoitin siihen niin paljon tomusokeria että taikina ei tarttunut enää kulhoon tai käsiin. Warning! Keltainen elintarvikeväri maistuu hieman taikinassa. 
Sulaa vaahtismassaa.
 (kädet kannattaa öljytä kun sekoitat tomusokeria käsin.) Sen jälkeen öljysin kädet uudelleen ja hieroin sen taikinaköntin pintaan. Öljyämisen jälkeen laitoin köntin kelmuun ja kelmutin sitä muutaman kerroksen verran. Taikinan pitää tekeytyä jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään ennen muotoilua.
Kelmutettu ja värjätty taikina köntti.
Kun taikina oli tekeytynyt, leivoin koristeet. Taikinaan saa laittaa aika tosi paljon vaivausvaiheessa tomusokeria, jotta siitä tulee tasaista. Kun olin muotoillut taikinan, maalasin kuviot pastaväreillä siihen. Kun on maalannut kuviot, sitä ei kannata laittaa enää jääkaappiin tai ne leviävät. Kuten vaakunassa pääsi vähän käymään. 

Sormuksen "uurteet"
Vaakuna
Keskimaan kartta. Maalasin sen vapaalla kädellä mallista.
                                                                 Onnea Dansku 11.v

torstai 7. kesäkuuta 2012

Runsassuklaiset muffinit

125g     voita sulatettuna
6,25dl   vehnäjauhoja
2tl         leivinjauhetta (alkuperäsessä ohjeessa oli et kolme, mutta niissä muffineissa maistu se leivinjauhe kun  sitä oli niin paljon.)
1tl         suolaa (alkuperäsessä ohjeessa oli vähän päälle, mutta niistä muffineista tuli vähän turhan suolasia.)
3rkl       kaakaojauhetta (Sovitaanko, että aina kun käytän kaakaojauhe sanaa tarkoitan WanHoutenia tai muuta leivonta jauhetta ellei toisin mainita?)
2dl         hienosokeria
2            munaa
125g      tummaa tai maitosuklaata rouheena.( Käytin kaupasta valmiissa pussissa saatavaa talous suklaata, vaikka siinä onkin 5g liian vähän.)
2dl        maitoa

1. Kuumenna uuni 190 asteiseksi. Voitele muffinipellin 12 syvennystä esim. rypsiöljyllä. Jos käytät paperi vuokia käytä amerikan muffini vuokia ja niitä ei tarvitse voidella.

2. Vatkaa muna kevyesti sokerinkanssa. Sekoita jauhot erikseen ja lisää ne voin kanssa vuorotellen ja lisää suklaa rouhe puuhaarukalla sekoittaen. Jaa taikina kahteentoista vuokaan. Ne tulee tosi täys, mutta se koko taikina menee niihin. Jos jättää ne liiantyhjiksi niistä ei tule sellatteita tosi kohonneita.

3. Paista kuumassa uunissa 20-25 min, kunnes muffinit ovat nousseet ja kullanruskeita. Ota muffinit uunissa ja anna niiden jäähtyä 5-10 minuuttia, ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään. Paperi vuoat voi heti ottaa pois pelliltä.

Päälle voi vielä valuttaa sulatettua suklaata koristeeksi.

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Otto 2.v täytekakku

Tääkin kakku on tehty jo vähänaikaa sitten. Oon kyl niin tyytyväinen lupputulokseen, nyt ku kerranki oli tämmönen ''tilaus'' kakku ja sai suunnitella ite, mut oli kuitenki joku aihe eli laiva. Pohjana oli 3 kääretorttu pohjaa 1 ruskee ja 2 valkosta. Päällä on kermavaahtoa, joka on värjätty elintarvikevärillä siniseksi. Karkki koristeet on uudesta Ocean-karkkipussista ja irtokarkki kaloista. Oli muuten vähän hankala löytää meri aiheisia karkkeja onneks oli just tullu kauppoihin toi ocean.

Kääretorttu pohja: 

Vaalea:

4          munaa
1½dl    sokeria
1dl       vehnäjauhoja
½dl      perunajauhoja
1½tl     leivinjauhetta

Tumma:

4          munaa
1½dl    sokeria
1dl       perunajauhoja
1rkl      vehnäjauhoja
2rkl      kaakaojauhetta
1tl        leivinjauhetta

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään.

3. Kaada uunin pellille ja paista 7-9 min. Irrota leivinpaperi hiemanjäähtyneestä torttu pohjasta.

Sitten vain leikkasin kakusta laivan muotoisen ja tein hukka paloista piipun.

Tämmönen se oli valmiina.

                                                                


                                                                Suklaa koristelua

 Suklaa koristeet tehtiin sulatetusta suklaasta. Laitoin sulatetun suklaan pursotinpussiin ja piirsin leivin paperille ikkunat, numerot, kirjoituksen ja ankkurin. Alemmat ikkunat tein ocean pussissa olevilla amerikan pastilleilla eli otin vain pastillin ja tein ikkunan raamit sen päälle.

 Viiri oli helppo tein vain sulasta suklaasta kolmion ja upotin hammastikun siihen. Annoin jäähtyä vähän ja tein kakkosen päälle.

Nallet olivat aivan oma luku sinänsä. Itseasiassa idean keksi pikkusiskoni ja minä vain vähän sovelsin ja toteutin. Nallet on tehty ikeasta ostettuun silikooniseen jääpala muottiin. Ensin oljysin sitä vähän rypsiöljyllä, jottei nallet jäisi kiinni. Sen jälkeen täytin mahan ja kuonon korvat jalat ym. ulokkeet jollain suklaalla. Laitoin jääkaappiin jäähtymään siksiaikaa, että valmistelin toisen suklaan käyttöön. Sen jälkeen otin nallet jääkaapista ja täytin muotit loppuun sillä toisenvärisellä suklaalla. Sitten laitoin ne jääkaappiin ja annoin jäähtyä yön yli.
Tämmöisiä niistä tuli. Vähän jäi ilma kuplia eli ensikerralla yritän ehkä täyttää ne tiiviimmin. Älkää antako mahojen kovettua liikaa ennen kuin laitatte toisen suklaan, jotta ne tarttuvat toisiinsa, mutta liian pehmeeseenkään sitä ei voi laittaa ettei suklaat sekoitu.

Nyt kesällä on paljon juhlia ja synttäreitä, joten voi olla että postauksia on tulossa hyvinkin tiheään.

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Äitienpäivä kakku

Nyt mä oikeen ryhdistäydyin ja päätin sitten jo tänään pistää ton äitienpäivä kakunkin. Hyvää äitienpäivää tälleen tosi myöhään jälkikäteen. :)


Pätkiskakku



5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g voita
2 dl maustamatonta jogurttia
6 kpl pätkis -patukoita
3 kananmunaa

Kuorrutus:

1 suklaalevy
100 g voita

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulatettuun rasvaan ja sekoita. Lisää rasvan joukkoon kananmunat sekä jogurtti. Sekoita kunnolla keskenään kuivien aineksien seoksen kanssa.

Kaada seos jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Sulata paloiteltu kuorrutesuklaa ja voi kattilassa. Valuta jäähtyneen kakun päälle. Koristele nomparelleillä.
                                  Oli muuten ihan ältsin hyvää:D

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Cookiesit




No vihdoin sain ittestäni sen verran irti et avasin bloggerin ja päätin päivittää tänne. Kun tosiaan lupasin ne cookiesit seuraavaks niin täs ois. Ja nää on sit ihan ältsin täyttäviä ja te dietti ihmiset älkää turhaan tehkö näitä. :)


PEHMEÄT SUKLAAKEKSIT

5 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
250 g sulatettua margariinia
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
1 dl kookoshiutaleita

Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi joukkoon jauhoseos. Lisää rouhittu suklaa ja kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele lusikalla tai sormilla pyöritellen lihapullan kokoisia nokareita pellille, leivinpaperille. Jätä leviämisvara.
Paista 175-asteessa n. 10 min.

                                Näistä voi tulla tummempia. Riippuu mitä kaakaojauhetta käyttää.

perjantai 11. toukokuuta 2012

Sacher-kakku

Kevät on jo pitkällä eikä taas vaihteeks oo tullu kirjoteltua toosi pitkään aikaan vaik leiponu mä kyllä oon. Tän sacherin mä tein aikoja sitten mun pikkuveljen synttäreille ja hyvä siitä tuli tosin mä kostutin sitä vähän liian vähän. Se vaatii ihan hulluna mehua.

Ohje on täältä. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/33919/Sacherkakku/

Sori et täst postauksesta tuli nyt vähä tämmöne lyhyt ja tylsä seuraavaks laitaan Cookieseista ohjetta je lupaan runoilla siihen vähän jotain enemmän.

torstai 22. maaliskuuta 2012

Gluteenittomankakun koristelu

Nyt mulla ei valitettavasti oo ohjetta kakkupohjaan, kun tehtiin nää koulussa ja ei saatu tän ohjetta kotio enkä todellakaa muista mitä siihen tuli muuta ku omena sosetta.

 Kakun päällä on ihan perus hedelmiä (kiiviä, viinirypäleitä, persikkaa ja ananasta) Keskellä oleva kukka on tehty ananas renkaasta joka leikattiin kolmeen osaan, niin että kaikki kolme osaa ovat rinkulan muotoisia. Tee viilto anananasrenkaaseen ota viillon toinen reuna jä lähde kierittämään sitä. Kieritä koko rengas ja aseta se haluamaasi paikkaan. Se voi olla vähän hankala saada pysymään kasassa kakun päällä. Asetan ''kukan'' keskustaan vielä viinirypäle tai pieni kirsikka tai jokin muu pieni pyöreä tai soikea hedelmä.

Suklaaperhosen ohjeen olen saanut Kinuskikissan blogista. Käykää ihmeessä vilkaisemassa. Lyhyesti eli sulatin suklaan ja laitoin sen muovipussiin. Minigrip pussit on parhaita, koska ne on vähän vahvempia kuin perus muovipussit. Voi hahmotella jollon helpompaa leivinpaperille perhosen kuvan, kääntää paperin taittaa sen perhosen keskeltäpursottaa suklaa hahmoteltuun muotoon.

  Laittaa perhonnen taitetun pahvin tai kovasivuisen lastenkirjan päälle. Laita perhonen jääkaappiin tai pakastimeen anna olla vähän aikaa ja valmis. Jos haluat pistää valkoisia  koristeita siihen lisää jäähdyttämisen jälkeen valkosuklaalla ja jähmetä lisää.

   Risuaita kakun reunoille on tehty myös suklaalla. Ajatus on sama kuin perhosessa, mutta tämä tehdään elmukelmulle. Mittaa ensin sopivan mittainen pätkä elmukelmua. Sen jälkeen ala pursottaa vinoa ja aika tiheää pysty raitaa koko elmukelmun matka. Kun olet saanut koko matkan pursotettua lähde toiseen suuntaan poikittain vinosti. laita jääkaappin ja anna jähmettyä.

 Aidan laittaminen kakun ympärille on vaikein kohta tästä. Ja kuten varmaan huomaatte ei se ole tässäkään ihan onnistunut. Ideana on nopeasti ennen kuin suklaa sulaa liikaa saada se kakun ympärille. Jos suklaa on liian kovaa se katkeaa. (kuten yllä.)

 Laita suklaaaidan pää kakkuun kiinni ja lämmitä suklaata kelmun läpi käsillä ja hivuta sitä hitaasti, mutta reippaasti kakkua ympäri. Vedä kelmua pois sitä mukaa kun suklaa on oikeasassa muodossa. Älä masennu, jos aita katkeaa. Siitä voi silti tulla ihan kivan näköinen.