torstai 7. kesäkuuta 2012

Runsassuklaiset muffinit

125g     voita sulatettuna
6,25dl   vehnäjauhoja
2tl         leivinjauhetta (alkuperäsessä ohjeessa oli et kolme, mutta niissä muffineissa maistu se leivinjauhe kun  sitä oli niin paljon.)
1tl         suolaa (alkuperäsessä ohjeessa oli vähän päälle, mutta niistä muffineista tuli vähän turhan suolasia.)
3rkl       kaakaojauhetta (Sovitaanko, että aina kun käytän kaakaojauhe sanaa tarkoitan WanHoutenia tai muuta leivonta jauhetta ellei toisin mainita?)
2dl         hienosokeria
2            munaa
125g      tummaa tai maitosuklaata rouheena.( Käytin kaupasta valmiissa pussissa saatavaa talous suklaata, vaikka siinä onkin 5g liian vähän.)
2dl        maitoa

1. Kuumenna uuni 190 asteiseksi. Voitele muffinipellin 12 syvennystä esim. rypsiöljyllä. Jos käytät paperi vuokia käytä amerikan muffini vuokia ja niitä ei tarvitse voidella.

2. Vatkaa muna kevyesti sokerinkanssa. Sekoita jauhot erikseen ja lisää ne voin kanssa vuorotellen ja lisää suklaa rouhe puuhaarukalla sekoittaen. Jaa taikina kahteentoista vuokaan. Ne tulee tosi täys, mutta se koko taikina menee niihin. Jos jättää ne liiantyhjiksi niistä ei tule sellatteita tosi kohonneita.

3. Paista kuumassa uunissa 20-25 min, kunnes muffinit ovat nousseet ja kullanruskeita. Ota muffinit uunissa ja anna niiden jäähtyä 5-10 minuuttia, ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään. Paperi vuoat voi heti ottaa pois pelliltä.

Päälle voi vielä valuttaa sulatettua suklaata koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti