tiistai 5. kesäkuuta 2012

Otto 2.v täytekakku

Tääkin kakku on tehty jo vähänaikaa sitten. Oon kyl niin tyytyväinen lupputulokseen, nyt ku kerranki oli tämmönen ''tilaus'' kakku ja sai suunnitella ite, mut oli kuitenki joku aihe eli laiva. Pohjana oli 3 kääretorttu pohjaa 1 ruskee ja 2 valkosta. Päällä on kermavaahtoa, joka on värjätty elintarvikevärillä siniseksi. Karkki koristeet on uudesta Ocean-karkkipussista ja irtokarkki kaloista. Oli muuten vähän hankala löytää meri aiheisia karkkeja onneks oli just tullu kauppoihin toi ocean.

Kääretorttu pohja: 

Vaalea:

4          munaa
1½dl    sokeria
1dl       vehnäjauhoja
½dl      perunajauhoja
1½tl     leivinjauhetta

Tumma:

4          munaa
1½dl    sokeria
1dl       perunajauhoja
1rkl      vehnäjauhoja
2rkl      kaakaojauhetta
1tl        leivinjauhetta

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään.

3. Kaada uunin pellille ja paista 7-9 min. Irrota leivinpaperi hiemanjäähtyneestä torttu pohjasta.

Sitten vain leikkasin kakusta laivan muotoisen ja tein hukka paloista piipun.

Tämmönen se oli valmiina.

                                                                


                                                                Suklaa koristelua

 Suklaa koristeet tehtiin sulatetusta suklaasta. Laitoin sulatetun suklaan pursotinpussiin ja piirsin leivin paperille ikkunat, numerot, kirjoituksen ja ankkurin. Alemmat ikkunat tein ocean pussissa olevilla amerikan pastilleilla eli otin vain pastillin ja tein ikkunan raamit sen päälle.

 Viiri oli helppo tein vain sulasta suklaasta kolmion ja upotin hammastikun siihen. Annoin jäähtyä vähän ja tein kakkosen päälle.

Nallet olivat aivan oma luku sinänsä. Itseasiassa idean keksi pikkusiskoni ja minä vain vähän sovelsin ja toteutin. Nallet on tehty ikeasta ostettuun silikooniseen jääpala muottiin. Ensin oljysin sitä vähän rypsiöljyllä, jottei nallet jäisi kiinni. Sen jälkeen täytin mahan ja kuonon korvat jalat ym. ulokkeet jollain suklaalla. Laitoin jääkaappiin jäähtymään siksiaikaa, että valmistelin toisen suklaan käyttöön. Sen jälkeen otin nallet jääkaapista ja täytin muotit loppuun sillä toisenvärisellä suklaalla. Sitten laitoin ne jääkaappiin ja annoin jäähtyä yön yli.
Tämmöisiä niistä tuli. Vähän jäi ilma kuplia eli ensikerralla yritän ehkä täyttää ne tiiviimmin. Älkää antako mahojen kovettua liikaa ennen kuin laitatte toisen suklaan, jotta ne tarttuvat toisiinsa, mutta liian pehmeeseenkään sitä ei voi laittaa ettei suklaat sekoitu.

Nyt kesällä on paljon juhlia ja synttäreitä, joten voi olla että postauksia on tulossa hyvinkin tiheään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti