keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Taru sormusten herrasta- kakku

Tää on ehdottomasti hienoin kakku, minkä mä oon ikinä tehny.
Hullu hommahan se oli, mutta kyllä siitä hienokin tuli. Päällinen on vaahtismassaa ja kakku on perus kuuden munan  täytekakku. Täytteenä kakussa on kinuski-vadelmatäyte ohje: http://www.kinuskikissa.fi/kinuski-vadelmatayte/print/. Oli hyvää.

Vaahtismassan tein niin, että sulatin ensin mikrossa vaahtokarkkeja öljytyssä muovikulhossa. jossa oli ihan tilkka vettä. Sen jälkeen värjäsin sulan massan ja sekoitin siihen niin paljon tomusokeria että taikina ei tarttunut enää kulhoon tai käsiin. Warning! Keltainen elintarvikeväri maistuu hieman taikinassa. 
Sulaa vaahtismassaa.
 (kädet kannattaa öljytä kun sekoitat tomusokeria käsin.) Sen jälkeen öljysin kädet uudelleen ja hieroin sen taikinaköntin pintaan. Öljyämisen jälkeen laitoin köntin kelmuun ja kelmutin sitä muutaman kerroksen verran. Taikinan pitää tekeytyä jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään ennen muotoilua.
Kelmutettu ja värjätty taikina köntti.
Kun taikina oli tekeytynyt, leivoin koristeet. Taikinaan saa laittaa aika tosi paljon vaivausvaiheessa tomusokeria, jotta siitä tulee tasaista. Kun olin muotoillut taikinan, maalasin kuviot pastaväreillä siihen. Kun on maalannut kuviot, sitä ei kannata laittaa enää jääkaappiin tai ne leviävät. Kuten vaakunassa pääsi vähän käymään. 

Sormuksen "uurteet"
Vaakuna
Keskimaan kartta. Maalasin sen vapaalla kädellä mallista.
                                                                 Onnea Dansku 11.v

1 kommentti: