lauantai 4. helmikuuta 2012

Runebergin tortut

Vähän on taas kirjoitteleminnen jäänyt kun en joulun jälkeen ole paljon leiponu. Nyt on joulusta vähän toivuttu ja uuden vuoden lupaukset rikottu moneen kertaan niin voi taas alkaa leivoskelemaan kaikkea hyvää. :)

Runebergin tortut:
(n 20 kpl)

2dl (n.80g)         manteleita jauhettuna (Hyviä tulee manteli rouheellakin ne vaan narskuu hampaissa  enemmän.)
2dl (n.110g)       keksin muruja (Itse käytin korppujauhoja. Oli helpompaa.)
200g                     leivontamargariinia
2dl                         sokeria
2                            kananmunaa                
2dl                        vehnäjauhoja
1 ½tl                    leivinjauhetta
1tl                          jauhettua kardemummaa
3/4dl                   kevytkermaa (maidolla ihan yhtä hyvää)
Kiinteää vadelma hilloa (mitä se sitten ikinä tarkoittaakin. Mulla oli ihan normia... kai?)

 
Tomusokeri kuorrutus:

1dl             tomusokeria
2tl              vettä

(Kostutus:) Mun tortuissa ei ollu ku toi on vähä aikuisempaa makuu.

2dl            vettä
½dl           sokeria
2-3rkl       arrakkipunssia, rommia tai muutama tippa rommiaromia


1. Jauha mantelit ja keksit hienoksi monitoimi koneella. (Mikäli et omista monitoimi konetta hae kaupasta valmiiksi murskattuja manteleita ja korppujauhoja.)

2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. (Älä huolestu jos se ei näytä vaahdolta. Ei nimittäin mullakaan.) Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa seos tasaiseksi kummankin lisäyksen jälkeen.

3. Lisää leivinjauhe jauhoihin. Kaada myös mantelit, keksinmurut/korppujauhot ja kaardemumma jauho seokseen.

4. Kaada jauhoseos voi sokeri tahnaan ja lisää lopuksi kerma/maito. Sekoita hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa turhaan.

5. Asettele pellille amerikan muffinssi vuokia tai jotain muita jäykkäreunaisia vuokia. Jaa taikina vuokiin ja tee lusikalla jokaisen muffinin keskelle kolo. Laita koloihin vadelma hilloa. Maku asia on jos laittaa vasta kypsiin runebergin torttuihin vadelmahillon niin ei tarvitse tehdä koloja. 


6. Paista tortut 200- asteisessa uunissa n. 15 min. ( jos tajuat vasta nyt että uuni ei ole päällä ymmärrän. Ei aina voi onnistua.)

(7) Jos teet kostutuksen kiehauta vesi ja sulata siihen sokeri. Mausta alkoholilla tai aromilla ja taputtele liemi pullasudilla heti uunista oton jälkeen pariinkertaan tortun pintaan. Lisää vadelma hilloa.

Kuorrutus:

1. Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää vettä vain sen verran ett ätomusokeri kostuu ja syntyy notkea massa. (Lisä makua saa kun korvaa veden sitruunalla.)

2. Lusikoi massa muovipussin kulmaan. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille.(jos loppuu viitseliäisyys tai on kiire renkaan voi tehdä myös lusikalla.)

                                                    
                                                               Ja Vo'la valmista tuli.

                                            Ei ne nyt vältsii kauniita ole, mutta hyvältä ne maistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti