Tänään tein iltapalalle porkkana sämpylöitä. Niistä tuli varsin hyviä, mutta olisi voineet olla vähän kauemmin uunissa, joten lisäsin tuohon alla olevaan ohjeeseen vähän lisä aikaa.
Porkkana sämpylät
4dl vehnäjauhoja
1dl graahamjauhoja(käytin ruisjauhoja)
1rkl leivinjauhetta
½tl suolaa
2rkl siirappia
3dl piimää
1 iso porkkana
Voiteluun:
1 kananmuna
(Lähde:leivontaherkut)
1. Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola astiassa.
2. Lisää jauhoseokseen siirappi j, piimä ja porkkana. Alusta taikinaksi.
3. Leivo taikinasta sämpylät ja laita ne pellille.
4. Vatkaa muna kevyesti haarukalla ja voitele sämpylät.
5. Paista uunin keskiosassa 15-20 min. Anna sämpylöiden jäähtyä liinan alla. Jos haluat rapea pintaiset sämpylät älä peittele niitä.
Sämpylät voi leipoa myös ilman porkkanaa. Alkuperäisessä ohjeessa sitä ei ollut.
Nami sämpylöitä.:)
uu vähän hyvännäkösii ! :---)
VastaaPoistaJep! Ja ne oli hyviä :D Viikon loppuna tulossa taas uusia reseptejä :)
VastaaPoista