keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Porkkana sämpylät

Tänään tein iltapalalle porkkana sämpylöitä. Niistä tuli varsin hyviä, mutta olisi voineet olla vähän kauemmin uunissa, joten lisäsin tuohon alla olevaan ohjeeseen vähän lisä aikaa.

Porkkana sämpylät

4dl     vehnäjauhoja
1dl     graahamjauhoja(käytin ruisjauhoja)
1rkl    leivinjauhetta
½tl     suolaa
2rkl    siirappia
3dl     piimää
1        iso porkkana

Voiteluun:
1 kananmuna
                                                                                                        (Lähde:leivontaherkut)

1. Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola astiassa.

2. Lisää jauhoseokseen siirappi j, piimä ja porkkana. Alusta taikinaksi.

3. Leivo taikinasta sämpylät ja laita ne pellille.

4. Vatkaa muna kevyesti haarukalla ja voitele sämpylät.

5. Paista uunin keskiosassa 15-20 min. Anna sämpylöiden jäähtyä liinan alla. Jos haluat rapea pintaiset sämpylät älä peittele niitä.

Sämpylät voi leipoa myös ilman porkkanaa. Alkuperäisessä ohjeessa sitä ei ollut.

                                                                   Nami sämpylöitä.:)

2 kommenttia:

  1. uu vähän hyvännäkösii ! :---)

    VastaaPoista
  2. Jep! Ja ne oli hyviä :D Viikon loppuna tulossa taas uusia reseptejä :)

    VastaaPoista