Taas on aika kulunut kuin siivillä. Joulu kolkuttelee jo ovella enkä ole tännekkään kerennyt kirjoittelemaan. Tässä kuitenkin tänään leipomieni kuppikakkujen ohje.
Piparkakku kuppikakut:
Tästä ohjeesta tuli 20 ja puoli kuppikakkua.
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua neilikkaa
125g sulatettua ja jäähdytettyä voita
2dl tummaa muscovadosokeria (korvasin fariinisokerilla)
2 kananmunaa
6rkl (ruokosokeri)melassia (korvasin ½dl normaalia sokeria)
1dl vettä
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. (Ihanaa kerrankin ohje jossa tämä kerrotaan heti aluksi eikä vasta kun leivonnainen pitäisi laittaa uuniin :D )
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään ja jätä seos odottamaan.
3. Vatkaa toisessa kulhossa muscovadosokeri (fariinisokeri), kananmunat ja melassi(normi sokeri) kunnolla sekaisin. Lisää jauhoseos vuorotellen veden kanssa ja vatkaa edelleen niin että seos on hyvin vatkaantunut taikinaksi. (ohjeessa luki, että pariminuuttia, mutta itse vatkasin vain niin kauan että näytti piparitaikinalta)
4. Jaa taikina paperivuokiin, jotka olet asettanut muffini pellille. Kypsennä 20-25 min. ja kuorruta senjälkeen tummalla suklaa kiilteellä.
Suklaakiille:
½dl kuohu- tai vispikermaa
100g paloiteltua tummaa suklaata
1rkl voita
1. Kuumenna kerma kattilassa liedell. Käännä levy nollaan, lisää suklaapalat kuumaan kermaan ja sekoita, kunnes sulavat.
2. Lisää voi ja jätä seos jäähtymään.
Ohje: Cheryl Lindbland: Syötävän suloiset kuppikakut
lauantai 24. marraskuuta 2012
keskiviikko 5. syyskuuta 2012
Mökkikakku
Joo taas on vähän jääny päivittelemättä. Tän tein jo pariviikko sitten kesän päättäri patyihin. Suunnitelma oli tarkempi ku ikinä, mutta toteutuksessa tuli pieniä ongelmia ja valtava kiire joten ei tästä nyt ihan täydellinen tullut. Sisällä ihan perus täytekakku täytteenä kinuski-vadelma moussea. (taas, mut se on niin hyvää)
Mökki on erillinen pikkukakku. |
sunnuntai 19. elokuuta 2012
Britakakku
Täältä löytyy toi ohje minkä mukaan mä tein ton kakun.
http://www.maku.fi/resepti/britakakku#axzz23yVgf0BF
Sisään laitettiin tuoreita vadelmia ja toiselkertaa ku äiti teki sen ni se pisti tuoreita mansikoita. Ostettiin lisää jää pala muotteja joten nyt saatiin kukkasiakin nallejen seuraks. Älkää käyttäkö muita kun Brunbergin suklaata tommosissa sulata jäähdytä jutuissa! Mulla oli Pandan tummaasuklaata vahingossa ja eikös siitä sitten jääkaapissa tullutkin hatmaata.
Tollanen hallittu kaaos siitä tuli. Brita-kakku on kyl hyvä siinämielessä et ne jotka ei yleensä syö täytekakkua syö tätä.
http://www.maku.fi/resepti/britakakku#axzz23yVgf0BF
Sisään laitettiin tuoreita vadelmia ja toiselkertaa ku äiti teki sen ni se pisti tuoreita mansikoita. Ostettiin lisää jää pala muotteja joten nyt saatiin kukkasiakin nallejen seuraks. Älkää käyttäkö muita kun Brunbergin suklaata tommosissa sulata jäähdytä jutuissa! Mulla oli Pandan tummaasuklaata vahingossa ja eikös siitä sitten jääkaapissa tullutkin hatmaata.
Tollanen hallittu kaaos siitä tuli. Brita-kakku on kyl hyvä siinämielessä et ne jotka ei yleensä syö täytekakkua syö tätä.
perjantai 10. elokuuta 2012
Mansikkakakku
On taas jääny vähän päivittelemättä kun en kiireiltäni ole mitään leiponutkaan. Tässä kuitenkin synttäreillenui leipoma kakku.
Pohja
200g Digestive-keksejä
1dl (100g) voisulaa
Täyte
10 liivatelehteä
500g pakastemansikoita
1dl sokeria
5dl(2 prk) Flora vispiä
1-1½dl sokeria
2prk (200g) lime valkosuklaarahkaa
1ps (150g) Marianne- tms. suklaarouhe
1dl sitruunamehua
Kiille
5dl punaista, sokeritonta, laimennettua mehua
2½dl hyytelösokeria
1. Vuoraa 26-senttinen irtopohja vuoka leivinpaperilla.
2. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita kulhossa voisulan kanssa. Painele seos kakkupohjaksi vuokaan leivinpaperin päälle.
3.Pane liivatelehdet likoamaan kylmään, runsaaseen veteen. Soseuta mansikat sokerin kanssa.
4. Vaahdota kerma hyvin löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Vatkaa rahka, mansikka sose ja suklaa rouhe sekaan.
5. Kiehauta sitruunamehu ja nosta kattila liedeltä. Purista ylimääräinen vesi liivakoista ja sulata lehdet kuumaan sitruuna mehuun. Jäähdytä 10 minuuttia.
6. Sekoita liivateneste kermaseokseen ja kaada kakkupohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. (mä hyydytin vaan noin tunnin ja se oli ihan okei)
7.Valmista kiille kiehauttamalla laimennettu mehu. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä. Jos kiille on liian kuumaa se irrottaa kermapohjaisesta kakusta pintaa ja kakusta tulee läikikäs. Jos kiille kylmenee liikaa, sen voi kiehauttaa uudelleen ja jäähdyttää sopivaksi.
8. Kaada kiille kakun päälle ja anna jähmettyä pari tuntia. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Kiille on hankala, joten voi jättää suosiolla kokonaan pois.
P.s. Tein tällä ohjeella kaksi kakkua. Toinen on ohjeen mukaan 26cm halkaisijalta ja toinen pienempi. Näin myös kiille mahtuu. Jos tekee vain yhden se täytti ainakin meidän vuoan niin ettei kiile enään mahtunut.
Pohja
200g Digestive-keksejä
1dl (100g) voisulaa
Täyte
10 liivatelehteä
500g pakastemansikoita
1dl sokeria
5dl(2 prk) Flora vispiä
1-1½dl sokeria
2prk (200g) lime valkosuklaarahkaa
1ps (150g) Marianne- tms. suklaarouhe
1dl sitruunamehua
Kiille
5dl punaista, sokeritonta, laimennettua mehua
2½dl hyytelösokeria
1. Vuoraa 26-senttinen irtopohja vuoka leivinpaperilla.
2. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita kulhossa voisulan kanssa. Painele seos kakkupohjaksi vuokaan leivinpaperin päälle.
3.Pane liivatelehdet likoamaan kylmään, runsaaseen veteen. Soseuta mansikat sokerin kanssa.
4. Vaahdota kerma hyvin löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Vatkaa rahka, mansikka sose ja suklaa rouhe sekaan.
5. Kiehauta sitruunamehu ja nosta kattila liedeltä. Purista ylimääräinen vesi liivakoista ja sulata lehdet kuumaan sitruuna mehuun. Jäähdytä 10 minuuttia.
6. Sekoita liivateneste kermaseokseen ja kaada kakkupohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. (mä hyydytin vaan noin tunnin ja se oli ihan okei)
7.Valmista kiille kiehauttamalla laimennettu mehu. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä. Jos kiille on liian kuumaa se irrottaa kermapohjaisesta kakusta pintaa ja kakusta tulee läikikäs. Jos kiille kylmenee liikaa, sen voi kiehauttaa uudelleen ja jäähdyttää sopivaksi.
8. Kaada kiille kakun päälle ja anna jähmettyä pari tuntia. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Kiille on hankala, joten voi jättää suosiolla kokonaan pois.
P.s. Tein tällä ohjeella kaksi kakkua. Toinen on ohjeen mukaan 26cm halkaisijalta ja toinen pienempi. Näin myös kiille mahtuu. Jos tekee vain yhden se täytti ainakin meidän vuoan niin ettei kiile enään mahtunut.
keskiviikko 13. kesäkuuta 2012
Taru sormusten herrasta- kakku
Tää on ehdottomasti hienoin kakku, minkä mä oon ikinä tehny.
Hullu hommahan se oli, mutta kyllä siitä hienokin tuli. Päällinen on vaahtismassaa ja kakku on perus kuuden munan täytekakku. Täytteenä kakussa on kinuski-vadelmatäyte ohje: http://www.kinuskikissa.fi/kinuski-vadelmatayte/print/. Oli hyvää.
Vaahtismassan tein niin, että sulatin ensin mikrossa vaahtokarkkeja öljytyssä muovikulhossa. jossa oli ihan tilkka vettä. Sen jälkeen värjäsin sulan massan ja sekoitin siihen niin paljon tomusokeria että taikina ei tarttunut enää kulhoon tai käsiin. Warning! Keltainen elintarvikeväri maistuu hieman taikinassa.
(kädet kannattaa öljytä kun sekoitat tomusokeria käsin.) Sen jälkeen öljysin kädet uudelleen ja hieroin sen taikinaköntin pintaan. Öljyämisen jälkeen laitoin köntin kelmuun ja kelmutin sitä muutaman kerroksen verran. Taikinan pitää tekeytyä jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään ennen muotoilua.
Kun taikina oli tekeytynyt, leivoin koristeet. Taikinaan saa laittaa aika tosi paljon vaivausvaiheessa tomusokeria, jotta siitä tulee tasaista. Kun olin muotoillut taikinan, maalasin kuviot pastaväreillä siihen. Kun on maalannut kuviot, sitä ei kannata laittaa enää jääkaappiin tai ne leviävät. Kuten vaakunassa pääsi vähän käymään.
Onnea Dansku 11.v
Hullu hommahan se oli, mutta kyllä siitä hienokin tuli. Päällinen on vaahtismassaa ja kakku on perus kuuden munan täytekakku. Täytteenä kakussa on kinuski-vadelmatäyte ohje: http://www.kinuskikissa.fi/kinuski-vadelmatayte/print/. Oli hyvää.
Vaahtismassan tein niin, että sulatin ensin mikrossa vaahtokarkkeja öljytyssä muovikulhossa. jossa oli ihan tilkka vettä. Sen jälkeen värjäsin sulan massan ja sekoitin siihen niin paljon tomusokeria että taikina ei tarttunut enää kulhoon tai käsiin. Warning! Keltainen elintarvikeväri maistuu hieman taikinassa.
Sulaa vaahtismassaa. |
Kelmutettu ja värjätty taikina köntti. |
Sormuksen "uurteet" |
Vaakuna |
Keskimaan kartta. Maalasin sen vapaalla kädellä mallista. |
torstai 7. kesäkuuta 2012
Runsassuklaiset muffinit
125g voita sulatettuna
6,25dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta (alkuperäsessä ohjeessa oli et kolme, mutta niissä muffineissa maistu se leivinjauhe kun sitä oli niin paljon.)
1tl suolaa (alkuperäsessä ohjeessa oli vähän päälle, mutta niistä muffineista tuli vähän turhan suolasia.)
3rkl kaakaojauhetta (Sovitaanko, että aina kun käytän kaakaojauhe sanaa tarkoitan WanHoutenia tai muuta leivonta jauhetta ellei toisin mainita?)
2dl hienosokeria
2 munaa
125g tummaa tai maitosuklaata rouheena.( Käytin kaupasta valmiissa pussissa saatavaa talous suklaata, vaikka siinä onkin 5g liian vähän.)
2dl maitoa
1. Kuumenna uuni 190 asteiseksi. Voitele muffinipellin 12 syvennystä esim. rypsiöljyllä. Jos käytät paperi vuokia käytä amerikan muffini vuokia ja niitä ei tarvitse voidella.
2. Vatkaa muna kevyesti sokerinkanssa. Sekoita jauhot erikseen ja lisää ne voin kanssa vuorotellen ja lisää suklaa rouhe puuhaarukalla sekoittaen. Jaa taikina kahteentoista vuokaan. Ne tulee tosi täys, mutta se koko taikina menee niihin. Jos jättää ne liiantyhjiksi niistä ei tule sellatteita tosi kohonneita.
3. Paista kuumassa uunissa 20-25 min, kunnes muffinit ovat nousseet ja kullanruskeita. Ota muffinit uunissa ja anna niiden jäähtyä 5-10 minuuttia, ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään. Paperi vuoat voi heti ottaa pois pelliltä.
6,25dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta (alkuperäsessä ohjeessa oli et kolme, mutta niissä muffineissa maistu se leivinjauhe kun sitä oli niin paljon.)
1tl suolaa (alkuperäsessä ohjeessa oli vähän päälle, mutta niistä muffineista tuli vähän turhan suolasia.)
3rkl kaakaojauhetta (Sovitaanko, että aina kun käytän kaakaojauhe sanaa tarkoitan WanHoutenia tai muuta leivonta jauhetta ellei toisin mainita?)
2dl hienosokeria
2 munaa
125g tummaa tai maitosuklaata rouheena.( Käytin kaupasta valmiissa pussissa saatavaa talous suklaata, vaikka siinä onkin 5g liian vähän.)
2dl maitoa
1. Kuumenna uuni 190 asteiseksi. Voitele muffinipellin 12 syvennystä esim. rypsiöljyllä. Jos käytät paperi vuokia käytä amerikan muffini vuokia ja niitä ei tarvitse voidella.
2. Vatkaa muna kevyesti sokerinkanssa. Sekoita jauhot erikseen ja lisää ne voin kanssa vuorotellen ja lisää suklaa rouhe puuhaarukalla sekoittaen. Jaa taikina kahteentoista vuokaan. Ne tulee tosi täys, mutta se koko taikina menee niihin. Jos jättää ne liiantyhjiksi niistä ei tule sellatteita tosi kohonneita.
3. Paista kuumassa uunissa 20-25 min, kunnes muffinit ovat nousseet ja kullanruskeita. Ota muffinit uunissa ja anna niiden jäähtyä 5-10 minuuttia, ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään. Paperi vuoat voi heti ottaa pois pelliltä.
Päälle voi vielä valuttaa sulatettua suklaata koristeeksi. |
tiistai 5. kesäkuuta 2012
Otto 2.v täytekakku
Tääkin kakku on tehty jo vähänaikaa sitten. Oon kyl niin tyytyväinen lupputulokseen, nyt ku kerranki oli tämmönen ''tilaus'' kakku ja sai suunnitella ite, mut oli kuitenki joku aihe eli laiva. Pohjana oli 3 kääretorttu pohjaa 1 ruskee ja 2 valkosta. Päällä on kermavaahtoa, joka on värjätty elintarvikevärillä siniseksi. Karkki koristeet on uudesta Ocean-karkkipussista ja irtokarkki kaloista. Oli muuten vähän hankala löytää meri aiheisia karkkeja onneks oli just tullu kauppoihin toi ocean.
Kääretorttu pohja:
Vaalea:
4 munaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1½tl leivinjauhetta
Tumma:
4 munaa
1½dl sokeria
1dl perunajauhoja
1rkl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään.
3. Kaada uunin pellille ja paista 7-9 min. Irrota leivinpaperi hiemanjäähtyneestä torttu pohjasta.
Sitten vain leikkasin kakusta laivan muotoisen ja tein hukka paloista piipun.
Suklaa koristelua
Suklaa koristeet tehtiin sulatetusta suklaasta. Laitoin sulatetun suklaan pursotinpussiin ja piirsin leivin paperille ikkunat, numerot, kirjoituksen ja ankkurin. Alemmat ikkunat tein ocean pussissa olevilla amerikan pastilleilla eli otin vain pastillin ja tein ikkunan raamit sen päälle.
Viiri oli helppo tein vain sulasta suklaasta kolmion ja upotin hammastikun siihen. Annoin jäähtyä vähän ja tein kakkosen päälle.
Nallet olivat aivan oma luku sinänsä. Itseasiassa idean keksi pikkusiskoni ja minä vain vähän sovelsin ja toteutin. Nallet on tehty ikeasta ostettuun silikooniseen jääpala muottiin. Ensin oljysin sitä vähän rypsiöljyllä, jottei nallet jäisi kiinni. Sen jälkeen täytin mahan ja kuonon korvat jalat ym. ulokkeet jollain suklaalla. Laitoin jääkaappiin jäähtymään siksiaikaa, että valmistelin toisen suklaan käyttöön. Sen jälkeen otin nallet jääkaapista ja täytin muotit loppuun sillä toisenvärisellä suklaalla. Sitten laitoin ne jääkaappiin ja annoin jäähtyä yön yli.
Tämmöisiä niistä tuli. Vähän jäi ilma kuplia eli ensikerralla yritän ehkä täyttää ne tiiviimmin. Älkää antako mahojen kovettua liikaa ennen kuin laitatte toisen suklaan, jotta ne tarttuvat toisiinsa, mutta liian pehmeeseenkään sitä ei voi laittaa ettei suklaat sekoitu.
Nyt kesällä on paljon juhlia ja synttäreitä, joten voi olla että postauksia on tulossa hyvinkin tiheään.
Kääretorttu pohja:
Vaalea:
4 munaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1½tl leivinjauhetta
Tumma:
4 munaa
1½dl sokeria
1dl perunajauhoja
1rkl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään.
3. Kaada uunin pellille ja paista 7-9 min. Irrota leivinpaperi hiemanjäähtyneestä torttu pohjasta.
Sitten vain leikkasin kakusta laivan muotoisen ja tein hukka paloista piipun.
Tämmönen se oli valmiina. |
Suklaa koristelua
Suklaa koristeet tehtiin sulatetusta suklaasta. Laitoin sulatetun suklaan pursotinpussiin ja piirsin leivin paperille ikkunat, numerot, kirjoituksen ja ankkurin. Alemmat ikkunat tein ocean pussissa olevilla amerikan pastilleilla eli otin vain pastillin ja tein ikkunan raamit sen päälle.
Viiri oli helppo tein vain sulasta suklaasta kolmion ja upotin hammastikun siihen. Annoin jäähtyä vähän ja tein kakkosen päälle.
Nallet olivat aivan oma luku sinänsä. Itseasiassa idean keksi pikkusiskoni ja minä vain vähän sovelsin ja toteutin. Nallet on tehty ikeasta ostettuun silikooniseen jääpala muottiin. Ensin oljysin sitä vähän rypsiöljyllä, jottei nallet jäisi kiinni. Sen jälkeen täytin mahan ja kuonon korvat jalat ym. ulokkeet jollain suklaalla. Laitoin jääkaappiin jäähtymään siksiaikaa, että valmistelin toisen suklaan käyttöön. Sen jälkeen otin nallet jääkaapista ja täytin muotit loppuun sillä toisenvärisellä suklaalla. Sitten laitoin ne jääkaappiin ja annoin jäähtyä yön yli.
Tämmöisiä niistä tuli. Vähän jäi ilma kuplia eli ensikerralla yritän ehkä täyttää ne tiiviimmin. Älkää antako mahojen kovettua liikaa ennen kuin laitatte toisen suklaan, jotta ne tarttuvat toisiinsa, mutta liian pehmeeseenkään sitä ei voi laittaa ettei suklaat sekoitu.
Nyt kesällä on paljon juhlia ja synttäreitä, joten voi olla että postauksia on tulossa hyvinkin tiheään.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)