keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Porkkana sämpylät

Tänään tein iltapalalle porkkana sämpylöitä. Niistä tuli varsin hyviä, mutta olisi voineet olla vähän kauemmin uunissa, joten lisäsin tuohon alla olevaan ohjeeseen vähän lisä aikaa.

Porkkana sämpylät

4dl     vehnäjauhoja
1dl     graahamjauhoja(käytin ruisjauhoja)
1rkl    leivinjauhetta
½tl     suolaa
2rkl    siirappia
3dl     piimää
1        iso porkkana

Voiteluun:
1 kananmuna
                                                                                                        (Lähde:leivontaherkut)

1. Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola astiassa.

2. Lisää jauhoseokseen siirappi j, piimä ja porkkana. Alusta taikinaksi.

3. Leivo taikinasta sämpylät ja laita ne pellille.

4. Vatkaa muna kevyesti haarukalla ja voitele sämpylät.

5. Paista uunin keskiosassa 15-20 min. Anna sämpylöiden jäähtyä liinan alla. Jos haluat rapea pintaiset sämpylät älä peittele niitä.

Sämpylät voi leipoa myös ilman porkkanaa. Alkuperäisessä ohjeessa sitä ei ollut.

                                                                   Nami sämpylöitä.:)

tiistai 10. tammikuuta 2012

Murupusut

Nämä ovat hyviä suklaan himoon. Ei tee pariin tuntiin mieli suklaata jos näitä viisikin syö. Toki on poikkeus tapauksia (minä).

Murupusut (n.80 kpl jos tekee pieniä)

250g          kookosrasvaa
4dl             tomusokeria
3dl(125g)   kaakaojauhetta(purkillinen WanHoutenia)
17dl           riiisimuroja

1. Sulata kookosrasva kattilassa ja anna hieman jäähtyä.

2. Sekoita kulhossa tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää joukkoon riisimurot.

3. Sekoita kuiva-aineisiin sula, ei kuuma kookosrasva.

4. Levitä pienet paperivuoat pellille tai työpöydälle ja pane näihin seoksesta kahdella lusikalla (yksikin riittää)nokareita. Tai leikkaa neliön muotoisia alumiinipapereita joiden päälle asetat seosta. Taita reunat ylöspäin. Anna jäähtyä jääkaapissa tai jos sattuu asumaan kerrostalossa jossa on lasitettu parveke nii sielä on varsin hyvä talvella. VAROITUS! Nämä sulavat todella nopeasti kesä helteellä.

                                                                Tältä sen kuuluu näyttää

                                                         Näin vuokiin, jääkaappinn ja valmista.

Myöhäiset joulun toivotukset

Juu eli on ollu vähän taukoa tässä blogin päivittelyssä. Nyt tuleekin sitten oikein rytinällä sillä leiponut olen vaikken siitä tänne ole mitään kirjoittanut. :) Alla kuvassa kakku on browniepohjainen juustokakku, tosin eri koristelulla.

                                     Hyvää joulua kaikille! (Vaikkakin hiukan myöhässä)

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Browniepohjainen juustokakku

Tässä on ollut vähän taukoa päivittelyissä kun blogi poistettiin siis google poisti, mutta nyt olen saanut sen takasin ja päivittely jatkuu. :)

Browniepohjainen juustokakku (kahdelletoista)

Browniepohja                                                                             Juustokuorrute
120g    voita + vuoan voiteluun                                          500g   tuorejuustoa
2dl       vehnäjauhoja + vuoanjauhoitukseen                   1,5dl   hienoasokeria
120g    tummaa suklaata                                                        3        munaa
2 1/4    hienoasokeria (vähempikin riittää tulee         1tl      vanilja sokeria
muuten aika äkläkkää)                                                         1dl     maustamatonta jogurttia
2          munaa                                                                         
0,6dl    maitoa

Suklaapäällinen
50g margariinia
120g tummaa suklaata

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele kevyesti ja jauhoita irtopohjavuoka (23cm halkaisijalta)
2. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja usein hämmentäen tasaiseksi.
3. Lisää munat ja maito kunnolla vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon huolellisesti. Siirrä seos lusikalla vuokaan (en tiä miks ite kaadoin ihan normaalisti) ja levitä tasaiseksi.
4. Paista esilämmitetyssä uunissa 25 min. Ota uunista juustokuorrutetta valmistaessasi. Laske uunin lämpö 160 asteeseen.
5. Vatkaa huolellisesti yhteen juusto, sokeri, munat ja vanilja sokeri. Hämmennä mukaan jogurtti ja kaada seos browniepohjalle. Paista kakkua vielä 45-55 min, tai kunnes keskiosas on lähes kiinteä.
6. Irrota kakku veitsellä vuoan reunoista, mutta anna sen jäähtyä ennen kuin otat sen vuoasta.
7. Kun kakku on jäähtynyt levitä suklaapäällinen ja nosta jääkaappiin 4h tai yön yli. Koristele.

Tällainen siitä tulee mukana koristeluehdotus. Suklaaperhosia ja pehmeitä kultahelmiä. Kiinnitys valkosuklaalla. Suklaaperhosten idean sain kinuskikissan-blogista. Käykää sieltä kurkkaamassa. Voin jossain vaiheesa laitta niiden teko-ohjeen tännekkin.

lauantai 12. marraskuuta 2011

Pätkis muffinit

Tänään on sitten leivottu oikein kunnolla. Pyöräytin tässä illalla valmiiksi isänpäiväaamun aamupalan kun iskä tulee niiiiin aikaisin aamulla töistä kotiin ettei täällä ole vielä kukaan hereillä saatika sitten leipomassa ja ainahan isänpäiväaamuna jotain herkkua täytyy olla. Ohje oli Hämeen Sanomista tosin pätkispiirakkana sovelsin samasta ohjeesta muffinit.

N. 20 muffinia

3dl   vehnäjauhoja
2dl   perunajauhoja
3dl   sokeria
2tl    vaniljasokeria
2tl    leivinjauhetta
3rkl  kaakaojauhetta
50g  sulatettua margariinia tai voita
2dl   maustamatonta jogurttia
4     pätkis-suklaapatukkaa
3     kananmunaa
sisusta: pussillinen pätkis mini bites:seja

1. Laita uuni lämpenemään 175- asteeseen.

2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.

3. Lisää rasvan joukkoon paloitellut pätkikset (tein niistä aivan murenaa ja myös pätkikset voi sulattaa margariinin kanssa.), jogurtti, munat ja siivilöi lopuksi kuivat aineet. Sekoita ainekset hyvin keskenään.

4. Valuta muffinivuokiin pohjanpeitto taikinaa ja laita jokaiseen yksi pätkis mini bite. Lisää taikinaa niin että mini bite peittyy kokonaan.

                                                                     Näin ensin

                                                                           Ja sitten näin

                                                                       Ja sitten valmiina


                                     Hyvää isänpäivää kaikille isille!

Piparit

Piparit on nyt sitten leivottu ja koristelin niitä, mutta eihän niistä kauniita tullut. Hyvää harjoitusta piparkakkutaloa varten kuitenkin. Tässä kuvia pipareista joulumieltä kohottamaan ja ne koristellut piparit, jotka ovat mulkosilmä Herberttejä. Muumimamman essu ja niiskuneidin nilkkakoru on kuitenkin ihan kivat. Ihan sokerikuorrutteella ja kultahelmillä mä ne koristelin. Sokerikuorrute kaikkien tuntema; tomusokeria ja tipoittain vettä niin kauan, että tulee sopivan juoksevaa tahnaa.

Ainii melki unohin: noista käsistä tuli ihan kivat tein ne hammastikulla.

Syksy on kynttilöitten aikaa. Normi tuikusta saa koristeellisemman kun laittaa johonkin hienoon maljakkoon tai miksei vaikka lautasellekin ja alle karkeaa merisuolaa.

                                           Kuvassa Pentikin kynttilämaljakko ja alla merisuolaa.

perjantai 11. marraskuuta 2011

Piparitaikina

Varaslähtö jouluun alkoi tänään. Tein piparitaikinaa ensimmäisen kerran tänä vuonna. Ihan joulufiilishän siitä tuli. Tässä taas ohje. Tulee tosi mureita pipareita, joten ÄLKÄÄ KÄYTTÄKÖ PIPARKAKKUTALOON! Ei meinaan pysy kasassa.

4 ½     sokeria
3         munaa
1dl      siirappia
400g   margariinia
3 dl     perunajauhoja
reilu 9dl  vehnäjauhoja
1tl       kaardemummaa
3tl      soodaa
2tl      kanelia
2tl      inkivääriä
2tl      neilikkaa
kanelin, inkiväärin ja neilikan voi korvata 12g:lla piparkakku maustetta.


1. Vaahdota sokeri ja munat

2. Sulata margariini kattilassa, lisää siihen siirappi

3. Sekoita kulhossa jauhot ja mausteet. (eri kulhossa kun sokeri ja munat.)

4. Sekoita muna-sokeri-vaahto margariiniseos ja jaauhoseos. (Jauhot pitää siivilöidä.)

5. Anna taikinan seistä yön yli jääkaapissa. (laita joku kansi siihen päälle, ettei ime makuja jääkaapista ja ettei koko jääkaappi maistu piparilta.)

6. Leivo pipareita ja paista ne 225C uunissa.



Tein tämän taikinan tänään joten en luonnollisesti ole vielä paistanut niiitä. Jos keksin jotkin hienot koristelut saatan postata niistä kuvia sitten huomenna. Maistuu muuten niiin hyvältä toi taikina. :)