perjantai 11. marraskuuta 2011

Piparitaikina

Varaslähtö jouluun alkoi tänään. Tein piparitaikinaa ensimmäisen kerran tänä vuonna. Ihan joulufiilishän siitä tuli. Tässä taas ohje. Tulee tosi mureita pipareita, joten ÄLKÄÄ KÄYTTÄKÖ PIPARKAKKUTALOON! Ei meinaan pysy kasassa.

4 ½     sokeria
3         munaa
1dl      siirappia
400g   margariinia
3 dl     perunajauhoja
reilu 9dl  vehnäjauhoja
1tl       kaardemummaa
3tl      soodaa
2tl      kanelia
2tl      inkivääriä
2tl      neilikkaa
kanelin, inkiväärin ja neilikan voi korvata 12g:lla piparkakku maustetta.


1. Vaahdota sokeri ja munat

2. Sulata margariini kattilassa, lisää siihen siirappi

3. Sekoita kulhossa jauhot ja mausteet. (eri kulhossa kun sokeri ja munat.)

4. Sekoita muna-sokeri-vaahto margariiniseos ja jaauhoseos. (Jauhot pitää siivilöidä.)

5. Anna taikinan seistä yön yli jääkaapissa. (laita joku kansi siihen päälle, ettei ime makuja jääkaapista ja ettei koko jääkaappi maistu piparilta.)

6. Leivo pipareita ja paista ne 225C uunissa.



Tein tämän taikinan tänään joten en luonnollisesti ole vielä paistanut niiitä. Jos keksin jotkin hienot koristelut saatan postata niistä kuvia sitten huomenna. Maistuu muuten niiin hyvältä toi taikina. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti