Varaslähtö jouluun alkoi tänään. Tein piparitaikinaa ensimmäisen kerran tänä vuonna. Ihan joulufiilishän siitä tuli. Tässä taas ohje. Tulee tosi mureita pipareita, joten ÄLKÄÄ KÄYTTÄKÖ PIPARKAKKUTALOON! Ei meinaan pysy kasassa.
4 ½ sokeria
3 munaa
1dl siirappia
400g margariinia
3 dl perunajauhoja
reilu 9dl vehnäjauhoja
1tl kaardemummaa
3tl soodaa
2tl kanelia
2tl inkivääriä
2tl neilikkaa
kanelin, inkiväärin ja neilikan voi korvata 12g:lla piparkakku maustetta.
1. Vaahdota sokeri ja munat
2. Sulata margariini kattilassa, lisää siihen siirappi
3. Sekoita kulhossa jauhot ja mausteet. (eri kulhossa kun sokeri ja munat.)
4. Sekoita muna-sokeri-vaahto margariiniseos ja jaauhoseos. (Jauhot pitää siivilöidä.)
5. Anna taikinan seistä yön yli jääkaapissa. (laita joku kansi siihen päälle, ettei ime makuja jääkaapista ja ettei koko jääkaappi maistu piparilta.)
6. Leivo pipareita ja paista ne 225C uunissa.
Tein tämän taikinan tänään joten en luonnollisesti ole vielä paistanut niiitä. Jos keksin jotkin hienot koristelut saatan postata niistä kuvia sitten huomenna. Maistuu muuten niiin hyvältä toi taikina. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti